Que el públic comprengui o no, l'artista no ha de cedir en res (Julio González)

sábado, julio 08, 2006

La Llarga Marxa (musical)

El primer satèl·lit espacial de la Xina, llançat el 1970 pel coet Long March, va orbitar al voltant de la Terra reproduint l’himne de la Revolució Cultural xinesa "L'Est és Roig". Què caxondo que era en Mao! [en la imatge el veiem enregistrant la cançó de torn als estudis Abbey Load] S'escoltaria a Washington? i a Moscou? Ja us podeu imaginar el festival, no? Els organitzadors de Benicàssim, Monegros, Primavera Sound o Azkena Rock ja poden prendre nota. Això si que és space “rock” o cosmic music! Què n’aprenguin els Flaming Lips, Galaxie 500, The Byrds, Spacemen 3, the Grateful Dead, Sun Ra, Luna o Codeine!
Ara, la relació del govern de Beijing amb la música i l’espai va més enllà i ha demanat la col·laboració de milions d’habitants xinesos per escollir una llista de 30 temes musicals que una primera i propera expedició xinesa a la lluna durà amb ella. Per fi, un fil musical planetari, la banda sonora a temps real de les nostres vides! Les nostres o les seves? Què opinarà en Billy Bragg d'aquesta iniciativa? Per sort o desgràcia, les cançons seleccionades sortiran de 150 temes escollits prèviament per una comissió del govern xinès on podem trobar música ètnica, pop, òpera i bandes sonores. Tot Made in Xina.
Encara m’he de pensar la meva llista particular de 30 cançons per enviar a l’espai però crec tenir clar que inclouria, entre d’altres, el “Three little birds” de Bob Marley, “Train in vain” de The Clash o “Words of love” de Buddy Holly.
Faig una crida al Consell de Savis per proposar temes i confeccionar una llista ben mona! Ja sabeu, s’accepten propostes!!!

 
Free Site Counters
Free Site Counters