Que el públic comprengui o no, l'artista no ha de cedir en res (Julio González)

domingo, diciembre 31, 2006

Els meus 2 grans discos d'aquest 2006 que avui finalitza

A aquestes alçades són innecessàries les llistes del millor del 2006, més quan molts de vosaltres ja coneixeu dels meus gustos musicals i si seguiu, cosa que dubto, el meu blog podeu estar més o menys al dia d'aquella música que m'encanta. Només deixar clar, amb vocació modestament testimonial, quins han estat per mí els dos imprescindibles d'aquest 2006:

Tom Waits: Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards (Anti-)

M'encanta el títol del darrer lliurament musical d'en Tom, diu molt més del que podem pensar en un primer moment. 56 temes, dels que 30 són inèdits, repartits en 3 cd's. Del rock'n'roll i boogie brut de tota la vida de "Brawlers" als experiments i recitats de "Bastards" passant per les balades de motel de carretera o ciutat sense llei marca de la casa. El retorn per la porta gran d'una veu nocturna, insolent, trencada i poderosa que no deixa mai de sorprendre als seguidors de sempre i als acabats d'arribar a la festa.

TV on the radio: Return to cookie mountain (4AD)

Més nets que en el passat però sense predre ni una mica de passió per la música que fan. Un álbum per a devorar en qualsevol moment i qualsevol dia de la resta de la meva vida. Tens, atractiu, sensual, hipnòtic, dolç, intens... els adjectius es tornen a quedar petits per la música d'aquesta banda de NY. Cançons com "Hours", "Wolf like me" o "Let the devil in" són bona mostra del present de la banda i per on poden anar els trets al futur. Ara només cal esperar que passin per casa nostra i gaudir de nou (cap dels assistents oblidarem la seva primera visita a Bcn fa un parell d'anys) de l'explosió sònica que els TV on the radio són capaços de produir en directe.

Post Data: altres favorits han estat els discos de Built to Spill, Howe Gelb, Cat Power, Quasi, Jason Collet, Calexico, Jon Auer, Yo la tengo, Neko Case, Envelopes, etc.

 
Free Site Counters
Free Site Counters