Que el públic comprengui o no, l'artista no ha de cedir en res (Julio González)

jueves, septiembre 01, 2005

Llibres interessants


Gogol, Nikolai (2004): Historias de San Petersburgo. Alianza editorial, Madrid.
L'obra reuneix cinc relats breus de Nikolai V. Gogol (1809-1852), cinc històries amb un fil conductor comú: l'acció succeeix a la capital de la Russia imperial. Molt recomanables, sobretot "El retrato". Moltes gràcies banessa per descobrir-me aquest autor i la seva obra... per cert, encara t'he de tornar el llibre! ups!





Smith, Martin (2003): John Coltrane: Jazz, racismo y resistencia. Ediciones de Intervención cultural / El Viejo Topo.
Per entendre molt més que la història del jazz... cal llegir aquest llibre de Martin Smith on mostra com dues revolucions caminaven agafades de la mà a diferents ritmes: per una banda el jazz revolucionava la música del segle XX, per l'altra els músics, i la comunitat afroamericana en general, lluitaven pels drets civils.




Pich i Mitjana, Josep (2003): Federalisme i catalanisme: Valentí Almirall i Llozer (1841-1904). Eumo editorial, Vic.
Una aproximació directa, detallada, oberta i sense preses de posició prèvies a l’obra i la vida de Valentí Almirall, un dels caps visibles del federalisme i del catalanisme a la segona meitat del segle XIX. Una obra fàcil de llegir i que ens aporta noves visions sobre un dels períodes més interessants de la nostra història. Alhora que se'ns plantegen preguntes i problemes no gaire llunyans dels actuals.

 
Free Site Counters
Free Site Counters